ОНИ СУ НАЈУСПЕШНИЈИ МЛАДИ ПАЛИЛУЛЦИ!
27.12.2012

По традицији Градска општина Палилула, пету годину за редом, промовисала је у Нишком културном центру КАЛЕНДАР са фотографијама најбољих ученика и студената, који се школују у образовним установама на територији општине. Ове године, ученике и студенте је фотографисао Братислав Петковић, професионални арт фотограф. На промoцији КАЛЕНДАРА општине за 2013.годину „Најбољи међу најбољима у 2012“ у општини ПАЛИЛУЛА, присуствовало је 129. најуспешнијих из 15 образовних установа али и њихови професори, директори и декани. У присуству Марије Брајдић, начелнице општинске Управе, Милоша Стојковића, председника Скупштине и чланова Већа, Ивице Стојановића и Милоша Стојиљковића, присутне је поздравио Бобан ЏУНИЋ, председник Градске општине Палилула.

„И ове године, остварили смо идеју да се најбољи ученици школа и студенти факултета, који се школују на територији Градске општине Палилула, нађу на оригиналном општинском Календару за 2013 годину. Након позивног конкурса добили смо имена најбољих ученика-студената. Они су овде данас са нама али и на страницама нашег КАЛЕНДАРА-истакао је председник општине Бобан Џунић. Вама, „НАЈБОЉИМ МЕЂУ НАЈБОЉИМА у 2012“, честитам предстојеће Новогодишње и Божићне празнике и желим пуно успеха у даљем образовању и животу.

Градска општина Палилула као одговорна организација локалне самоуправе Града Ниша, у својој Стратегији развоја значајан простор је посветила повезивању образовања, науке и локалне самоуправе. И ова активност је усмерена пре свега на подршци унапређењу и реформисању рада у основним и средњим школама и на факултетима са подручја Палилуле Подршка едукацији и усавршавању запослених и незапослених кадрова, неговању научног подмлатка, размени научних и стручних информација, само су неке од активности које су присутне у раду општинског руководства Палилуле. (ЕКОполис мрежа, Д.В.)